Polievka pre chrípkovú sezónu

nádcha

Táto polievka ako prevencia posilňuje imunitu a obličky. Je vhodná aj pri prechladnutí alebo chrípke.

RECEPT: 3/4 šálky /približne 90 g/ jačmenných krúpov alebo slzovky
3 a pol šálky vody
1 polievková lyžica rastlinného oleja napr. repkový
1/2 stredne veľká cibuľa, nakrájaná na centimetrové kúsky
2 strúčky cesnaku – postrúhané
2 až 3 stonky repíkatého zeleru nakrájané na 1cm plátky
1 šálka uvarenej fazule azuki
2 polievkové lyžice sušeného tymiánu
1 šálka kuracieho alebo zeleninového vývaru
1 pór, dobre umytý a nakrájaný na 0,5 cm plátky
1/2 šálky mrazeného hrášku
čierne korenie, soľ, hrsť rukoly alebo petržlenovej vňate alebo
pažítky.


POSTUP:
Do veľkého hrnca dáme krúpy alebo slzovku a varíme na miernom plameni asi 30 minút. Zahrejeme olej na panvici a pridáme cibuľu, cesnak. Opečieme do zlatista. Pridáme zeler, fazuľu, tymián a bujón. Varíme 15 minút zakryté pokrievkou. Fazuľu jemne rozpučíme varechou o bok panvice. Zmes pridáme do hrnca s krúpami a okoreníme. Varíme spoločne 15 minút, dochutíme soľou. Pred podávaním posypeme bylinkami. Dlhé a pomalé varenie je vhodné hlavne pre mladých a starých ľudí a pre ľudí trpiacich chronickými chorobami. Dobrú chuť 🙂.

Ak chcete dostávať informácie o nových článkoch, vložte svoju emailovú adresu a kliknite na Odoslať.



chcem ísť na hlavnú stránku

Nohy máme vždy so sebou a bylinky rastú všade okolo nás. Ukážem vám, ako ich používať pre naše zdravie." Môj príbeh si môžete prečítať tu >>
Komentáře